HTML

2014.01.11. 13:29 héjakútmácsonya

Szalonzsidózás

Címkék: zsidózás Aczél Endre Ara-Kovács Attila Kornis Mihály

Épületes, magas színvonalon zajló facebook-os párbeszédre leltem Ara-Kovács Attila, a Magyar Narancs állandó szerzőjének profilján. Elég messziről indult el ez a beszélgetés, egész pontosan Ara-Kovács úr Irakról szóló cikkéből, melyre Aczél Endre írta meg a maga meglátásait, s erre reagált egy másik, Lipcs Edit nevű hozzászóló, aki Aczélt tegezve szólította meg, tehát valószínűleg személyesen ismeri, majd öngyűlölő zsidónak nevezte, melyre azután sem Aczél, sem Ara-Kovács urak nem válaszoltak. Ki tudja, miért nem? Ki tudja, miért nem zavarta sem a lezsidózott Aczélt, sem a profil gazdáját eme durva antiszemita megjegyzés? Aczél a későbbiekben már nem vett részt ebben a magas röptű beszélgetésben, ám Ara-Kovács a később Tábori Pál álnéven bekapcsolódó Kornis Mihállyal azon vitázott, hogy Déri, vagy Dési János intette óva Sándor Györgyöt attól, nehogy a Dunába lője magát.

No, de mindenféle ismertető és magyarázat helyett, érdemes és jobb is eredetiben, szó szerinti leiratban olvasni a fent emlegetett, s alább idézendő tereferét. Hisz, bepillantást nyerhetünk, miképp társalognak egymás között derék, toleráns, liberális értelmiségiek.

Nos, akkor lássuk!

Endre Aczel Lehet, végül nem is válik olyan rossz ötletté, hogy Irakban a demokrácia - amerikai segédlettel - a síita többséget segítette politikai hatalomhoz. Izrael útálata semmi ahhoz képest ahogyan egy síita gyűlöl egy szunnitát. Ez még az arab világban is így működik, hát még a térségben, ahol a potenciálisan legerősebb hatalom, Irán nem csak hogy nem arab, hanem a síitizmus zászlóvivője. Ad notam: az al-Káida tipikusan szunnita, Iránnak, bármit is állítsanak róla (pl.Izraelben) soha semmi köze nem volt a dzsihadista (szunnita) terrorizmushoz.+++

január 7., 15:55 · Tetszik · 1

Edit Lipcs Aczél Endre, mondjál már valami újat is. Israelt nem érdekli, hogy sunni, shia (shmita) ők pontosan tudják a történelmet a közel-keleten a-z-ig, csak túl akarják élni. Ha emlékeznél, ezek beígérték, hogy megsemmisítik őket. Kb. 10 éve, amikor a palestin téma volt a TV.-ben , a magyarországiakról esett szó, akkor te vehemesen "kosheroltad" magad, hogy te mennyire szereted a palestinokat, mert túl sokat hallottál az öngyilkos-merénylőkről és be...tál. Ne gyötörd magad, hogy zsidó vagy, mert ahogy a Hofi is mondta: még belövöd magad a Dunába (Sándor Györgynek, amikor 100 újságban is nyilatkozta, hogy kitért.) És befejezésül csak egy megjegyzés: to a self hating jew = Shame on you!!!!!

január 7., 17:42 · Szerkesztve · Tetszik

Edit Lipcs Az a cikk nagyon jó és átfogó. De én kiváncsi vagyok, hogy az Ayatollah Khomeini meddig engedi elmenni a nagy amerikai bartáságot.

január 7., 17:29 · Tetszik

DrKatona Nasrin Aszad és Szaddám kétségtelenül útját állták a radikális iszlám térhódításának. Nem kellett volna Szaddámot megdönteni, akkor nem állt volna elő ez a helyzet. Az iráni együttműködésnek még nagy ára lesz.

január 7., 17:50 · Tetszik · 1

Edit Lipcs Pontosan, ahogy mondod (írod) Dr.Katona. A Saddam kordában tartottak őket. Tulajdonképpen soha nem mondta meg, hogy nincs nukleárisan fegyverkezve, hogy az irániak, akik több mint 2x annyian voltak, soha ne tudják meg az igazat (Irán lakossága: több, mint 70 millió, Irak 31. millió). Viszont az amerikaik is elhitték, ez volt a vesztük.

január 7., 18:23 · Tetszik

Pal Tabori Nem Hofi kérte S.Gy,-t, nehogy belelője magát a Dunába, hanem a fiatalon meghalt Déri János.

január 8., 0:56 · Szerkesztve · Tetszik · 1

Ara-Kovacs Attila Nem, nem. Én úgy tudom, hogy Dési Jancsitól származik a bon mot.

január 8., 6:43mobil használatával · Tetszik · 1

Pal Tabori Vagyis ugyanazt mondod Attila, amit én.

január 8., 10:16 · Tetszik

Ara-Kovacs Attila Nem, nem Déri, hanem DéSi.

január 8., 10:31mobil használatával · Tetszik · 1

Pal Tabori Roszul,tudod, bocsáss meg. Nézz utána. Ez híres történet volt. Dérinek jó barátja volt Sándor Gy. A Hócipőben írta neki. Kép is volt hozzá, ha jól emlékszem. Itt van Dési is, megkérdezheted.

január 8., 10:33 · Tetszik · 1

Ara-Kovacs Attila Rendben.

január 8., 11:49 · Tetszik

Edit Lipcs Én pedig nagyon találónak éreztem a S.Györgyre. A Dési soha nem tagadta, hogy zsidó, sőt! A Dérire (bocs) nem emlékszem! Nekem is csak csak mesélték, mert nem éltem akkoriban Mo.-on. De ennek a szerencsétlen, desperató Aczél Endrének már semmi nem szent, ha bárkinek is, de legyen a "jó könyvébe.." gondolom a megélhetés is közrejátszik (kinél nem?), de hányok a sunyiktól.

Tegnap, 9:24 · Szerkesztve

 

https://www.facebook.com/attila.arakovacs.1?fref=ts

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feleselo.blog.hu/api/trackback/id/tr885752694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása